Железници

Иран ќе купи седумстотини деведесет и еден метро воз вагони од Кина

По 7 години преговори, директорот на Техеран Метро, ​​Масуд Дорости, го потврди купувањето на 791 метро воз од Кина поради економските предизвици и истрошеноста на метрото. Минатиот месец, градоначалникот на Техеран, Алиреза Закани, одговорен за постигнување на договорот, објави дека...

Левица: Железничкиот сообраќај колабира, власта слепа и глува

Најфреквентната железничка линија Скопје-Велес-Прилеп-Битола од среда ќе остане само со еден воз во денот од постоечките три. Со последното укинување жителите на Азотскиот регион практично немаат сообраќајна комуникација со поголемите населени места во државата бидејќи друга форма на јавен...

Левица: Жолтите синдикати се пазарат на штета на работниците

Реакција на трудовиот сектор при политичката партија Левица Претседателот на еден од синдикатите во железница, Тони Димовски, го прекина штрајкот откако прифатил еднократен надомест за вработените. Спротивно на волјата на вработените, кои излегоа на штрајк за поголеми плати и други...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Мециновиќ: Констатации како советник во Град Скопје за ситуацијата во градот

Пишува: Портпаролот на Левица и ново избран пратеник во собранието на Република Македонија од редовите на политичката партија Левица,...
- Advertisement -spot_img