Земјоделски сектор

Како преку ИПАРД програмата постепено се уништуваат малите земјоделци

Пишува: Никола Петров, координатор на земјоделскиот сектор при политичката партија Левица Иако деновиве актуелна е тезата на владата дека со влез во ЕУ ќе има повеќе пари за развој на земјоделството, реалноста на терен е сосема друга. Можеби влезот во...

Левица: Извозот на преспанското јаболко во слободен пад

Соопштение на сектор земјоделие при политичката партија Левица Преспанското јаболко влегува во загрозена категорија, производството и извозот одат во надолна линија. Од една страна е забраната од Русија за увоз на македонски производи поради санкциите кои антинародната влада ги стави...

Левица: Недомаќинското работење на АД Водостопанство го уништи родот на земјоделство

Реакција на сектор земјоделие при политичката партија Левица И оваа година земјоделците во државата мака мачат со наводнување на своите посеви. Проблемот со недостаток на вода како и секоја сезона и оваа година најизразен е во Тиквешијата кај лозарите и...

Левица: Министерот Николовски без срам ги злоупотребува децата

Реакција на сектор Земјоделие при политичката партија Левица Очајниот министер за земјоделство Николовски, соочен со огромното незадоволство кај земјоделците поради ниските откупни цени на житните култури и одбивањето за интервентен откуп на пченицата, го пренасочува вниманието на јавноста со кампања...

Левица: Дали власта во договор со мелничарите спремаат нов грабеж на земјоделците?!

Реакција на земјоделскиот сектор при политичката партија Левица На почетокот на овогодишната жетва на пченицата и јачменот, надлежните институции од власта, како и од мелничарско-пекарската индустрија уште немаат излезено со дефинирана откупна цена на житото. Иако и оваа година земјоделците излегоа...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Содомизирани до смрт: Се појавуваат приказни за тортура во израелската база Сде Тејман

Шокантната тримесечна истрага на Њујорк Тајмс откри грозоморни детали за злоупотреба, тортура и малтретирање на Палестинците кои се чуваат...
- Advertisement -spot_img