Здружение на инженери

Средба на Крмов и Димитров: Со продажбата на Чебрен се продава суверенитетот на државата

Вчера (02.11.2023 година), во Собранието на Република Македонија, пратеникот на Левица - Борислав Крмов оствари средба со професорот Константин Димитров, кој е дел од Здружението на инженери. На конструктивната средба, беше потврден ставот дека скандалозниот договор со грчката компанија „ППЦ-Архиродон“...

Здружението на инженери денес ќе протестира против продажбата на хидроелектраната Чебрен

Здружението на инженери на Македонија за денеска во 11:00 часот има најавено протест на кој, како што е соопштено, ќе го изразат своето незадоволство и спротивставување на одлуката за доделување на концесија за користење водата на Црна Река за производство на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img