Закон

Со предлог-законот на Левица државата е обврзана за целосен третман на лицата со дијабет

Според Законот за здравствената заштита, на сите граѓани на Република Македонија им се обезбедува остварување на загарантираните права на цитостатици, инсулин и хормон за раст. Со нашиот предлог-Закон, членот се дополнува со нова точка преку која на сите граѓани на...

Левица: Со европско знаме ДУИ и СДС ќе се амнестираат од кривична одговорност

Соопштение на политичката партија Левица Aнтимакедонската и корумпирана власт на ДУИ И СДС, соочена со поразот на претстојните парламентарни избори, спрема терен за спас на своите криминали кои секојдневно се откриваат во јавност. Односно, во собраниска процедура се предложени измени...

Владата на СДС и ДУИ против пратениците на СДС и ДУИ

Владата испратило негативно мислење за веќе усвоените измени на Законот за извршување со кој се запира наплата на камата кога таа ќе ја достигне висината на долгот. На седницата на 04.07.2023 година Владата донела мислење дека измените на Законот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img