Загаденост

Левица побара вонреден инспекциски надзор на УСЈЕ

Советниците на Левица во Советот на Град Скопје со писмено барање до Инспекторат на Градот Скопје и Сектор за заштита на животната средина, побараа вонреден инспекциски надзор над, по се изгледа, најголемиот индустриски загадувач на Скопје, цементарницата УСЈЕ! Сомнежите за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img