Задолжување

Граѓаните позадолжени и од компаниите

Преку разните видови кредити домаќинствата се задолжени со 3,6 милијарди евра, а корпоративниот сектор со 3,4 милијарди евра. Вкупните со раст од 11,1 а кредитите за 5,8 проценти, покажува извештајот на Народната банка за монетарните движења во јули. Вкупните депозити...

Левица: Советниците од ДПМНЕ ја задолжија општина Бутел 2.6 милиони евра

Реакција на ЛО Бутел при политичката партија Левица На 13.07.2023 година Советот на Општина Бутел ја одржа 27 седница, каде што советниците од ДПМНЕ ја изгласаа одлуката за издавање на долгорочни должнички хартии од вредност - општински обврзници од прва...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img