врховизам

Во објектот на згаснатиот бугарски клуб „Иван Михајлов“ во Битола продолжуваат организирани настани, се чекаат гости, се празнува…

Во згаснатиот клуб на 24 мај настапиле триесетина млади хористи од Бугарија. Гости биле раководните лица на згаснатиот клуб и бугарскиот конзул во Битола. „Воскресна“ бугарскиот клуб „Иван Михајлов“ во срцето на Битола за време на празникот посветен на сесловенските...

Мојсоска: Македонскиот народ заборави кој го создаде ДУИ и кој ги амнестираше за воени злосторства

„Македонскиот народ пати од кратка меморија. Македонскиот народ заборави кој го создаде ДУИ и кој ги амнестираше за воени злосторства. Денес во највисокиот законодавен дом се даваше заклетва на друг јазик, а пратениците Македонци со слушалки ја следеа седницата....
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img