Владата

Левица: Владата ги поскапи основните прехрамбени продукти откако си ги покачија платите

Во време кога четвртина население живее со пониски примања од пазарната кошничка, Владата одлучи да се зголемат цените на повеќе од 390 производи. Иако власта најавуваше дека ќе се зголемат цените само за ЛУКСУЗНИ производи, реалноста е дека данокот...

Левица: Приватизацијата на ХЦ Чебрен е еднакво на национално предавство!

Соопштение на политичката партија Левица Одлуката на Владата за грчка компанија да го добие стратешкиот проект Чебрен е поразителна и штетна за целокупата енергетска независност на Македонија! Локацијата која се дава на странски инвеститор е последната сериозна позиција за изградба...

Левица: За Тренчевска 78% – за пензионерите 6% покачување

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, не пропушта прилика да ги потсети пензионерите дека им следува ново покачување од 6% на пензиите во септември, ниту пак штеди пофалби во однос на тоа дека ова е најголемо покачување...

Левица: Владата на СДСМ и ДУИ државата ја прават директен учесник во немирите на КиМ

Соопштение на политичката партија Левица Изминатите неколку месеци често сме сведоци на тоа како приштинските власти, на чело со Аљбин Курти, предизвикуваат нестабилност на северот на КиМ со тоа што спроведува репресивни политики вршејќи класично насилство над мирното српско население...

Левица: Децата со попреченост и понатаму без образовни асистенти

Соопштение на политичката партија Левица Обезбедувањето образовна асистенција во средните училишта остана заглавена во новиот Закон за средно образование, кој со години е во собраниска процедура и кој очигледно не претставува приоритет за Владата наспроти законите кои експресно со европски...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img