Вендана Шива

Како економскиот раст се сврте против животот [Вандана Шива]

Опсесијата со растот ја засени нашата грижа за одржливоста, правдата и човечкото достоинство. Но луѓето не се потрошливи – вредноста на животот лежи надвор од економскиот развој Бесконечниот раст е фантазија на економистите, бизнисмените и политичарите. На него се гледа...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img