Уставен суд

Прифатена иницијативата на Левица за укинување на етничката графа во изводите

Обидите за дезинтеграција на македонската нација и држава, преку сецесионизмот на т.н. ‘албански партии’ кој го дозволуваат СДС и ДПМНЕ, со крајно десничарски и нацистички практики за сегрегација и поделба на општеството - со поткопување на концептот за една...

Левица: Судството на Кацарска пресуди во корист на градежната мафија за „Треска“

Заробениот Уставен суд, под водство на КАЦАРСКА, минатата недела ја отфрли иницијативата за преиспитување на ДУП-от кај поранешната фабрика „Треска” - со што го бетонизира последниот слободен простор во Центар и пресуди во интерес на градежните компании „ГОЛДЕН АРТ”...

Левица со иницијатива до Уставен суд против законот за матична евиденција

Соопштение на политичката партија Левица Денес – понеделник (3 јули 2023 година), Правниот сектор на Политичката партија Левица поднесе Иницијатива-претставка за оспорување на уставноста на дел од Законот за матичната евиденција (1995), кои предвидуваат внесување на националната припадност во изводите...

Отовиќ: Уставниот суд е последна надеж за заштита на работиците

Поднесена е иницијатива со што се оценува уставноста на последните измени во законот за работни односи, со цел да се спроведе познатиот договор во јавноста со Бихтел и Енка. Во интервју за „Телевизија 24“ – Координаторот на Правниот сектор...

Левица ја оспори националноста во изводите пред уставен суд

Соопштение на политичката партија Левица Политичката партија Левица подготви Иницијатива до Уставниот суд за оценување на уставноста и законитоста на измените на Упатството за водење на матична евиденција донесено од страна на Министерот за правда, на 29 мај 2023 година...

Левица со иницијатива до Уставен суд за 72 часовната работна недела (видео)

Прес конференција на координаторката на Правен сектор – Левица, Персида Отовиќ – Стојановска. „Политичката партија Левица поднесе Иницијатива за оценка на уставноста на новодонесените измени на Законот за работни односи, со којшто се воведува 72 часовно работно време, со цел...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img