Ураниум

САД од Русија купила ураниум за рекордни 1,19 милијарди долари

Податоците на американската Канцеларија за попис, кои беа анализирани од страна на руската медиумска група РБК, го истакнуваат следново: Според информациите, увозот на ураниум од Русија во САД пораснал во однос на претходната година, достигнувајќи вредност од 830 милиони долари...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img