УЈП

Заев и Мијалков помеѓу најголемите заложници на УЈП

Фирми на фамилиите Заеви и Мијалкови се најдоа во врвот на листата должници што ја објави Управата за јавни приходи. Според извештајот на УЈП вкупно 5.105 фирми и граѓани имаат доспеани долгови до 31 јули, а не ги платиле...

Левица: Вработените во УЈП штрајкуваат, Бесими не сака ниту да ги прими

Реакција на трудовиот сектор при политичката партија Левица Протестот на вработените во УЈП кој започна минатата недела ќе продолжи и во наредните денови. Вработените бараат од министерот Фатмир Бесими да го потпише колективниот договор со кој се зголемуваат платите согласно...

Веќе е јуни, а дел од работниците не зеле плата ни за февруари!

И работниците на кои работодавачот не им исплатил плата и не им уплатил придонеси од плата 3 месеци последователно, имаат право да поведат стечајна постапка, предвидува Законот за стечај Веќе е јуни, а речиси 23.000 работници сè уште ги чекаат...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img