Трајче Стојанов

Оикофобијата на прогресивното граѓанство

Пишува: Проф. д-р Трајче Стојанов Веројатно малкумина од вас го имаат слушнато зборот од насловот на оваа колумна. Но, синонимот „автошовинизам“ веројатно ќе ви звучи многу попознато. Оикофобија е всушност грчкиот поим (оикос – дом, домаќинство и фобија – страв),...

Продуцирање афери како ПР-стратегија

Пишува: Трајче Стојанов Долго време сум отсутен од јавноста и не следам вести од домашната сцена. Да ми простат македонските новинари, но македонски телевизиски канал не сум пуштил повеќе од пет-шест години. Но, колку и да се обидува човек да...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img