Тони Клиф

Евреите, Израел и Холокаустот [Тони Клиф]

Раѓањето на ционизмот Француската револуција ги ослободи Евреите. Помеѓу 1789 и обединувањето на Германија и Италија по речиси еден век, исчезна физичкото, економското и интелектуалното гето. Менделсон, Хајне и Маркс, сите Евреи, беа истакнати личности во германската култура. Навистина, постоеше...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img