Титоизам

Говор по повод студентските демонстрации [Јосип Броз Тито]

По повод заедничката седница на Претседателството и Извршниот комитет на ЦК СКЈ, генералниот директор на Радиотелевизија Белград, Здравко Вуковиќ, го замоли претседателот на Републиката и претседател на Сојузот на комунистите на Југославија, другарот Јосип Броз Тито, да говори за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Њујорк Тајмс: Украина може да влезе во НАТО, но без териториите окупирани од Русија

„Западна Германија е преседан за земја која влезе во НАТО додека беше поделена. Во исто време, земјата продолжи да...
- Advertisement -spot_img