Техеран

Иран ќе купи седумстотини деведесет и еден метро воз вагони од Кина

По 7 години преговори, директорот на Техеран Метро, ​​Масуд Дорости, го потврди купувањето на 791 метро воз од Кина поради економските предизвици и истрошеноста на метрото. Минатиот месец, градоначалникот на Техеран, Алиреза Закани, одговорен за постигнување на договорот, објави дека...

Иран ја одби понудата на САД за „решавање“ на Јорданската криза

САД преку дипломатски канали му понудиле на Иран преку швајцарската амбасада да нападне еднa од неговите локации, но Иран не треба да возврати. Идејата беше дека ова ќе му овозможи на Вашингтон да го спаси лицето по нападот на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img