Таче

Левица: СДС и ДПМНЕ распродаваат плодна почва за фотоволтаични централи

Деновиве октроираниот премиер Димитар Ковачевски, заедно со градоначалникиот од ДПМНЕ Стевче Стевановски, ја отворија фотоволтаична централа лоцирана во село Новаци, Битола. Како инвеститор во оваа централа фигурира контроверзната компанија ,,АТС Груп”, чиј сопственик ШЕФКЕТ ДЕМИРОВСКИ во минатото беше осомничен за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img