Сообраќај

Левица: Железничкиот сообраќај колабира, власта слепа и глува

Најфреквентната железничка линија Скопје-Велес-Прилеп-Битола од среда ќе остане само со еден воз во денот од постоечките три. Со последното укинување жителите на Азотскиот регион практично немаат сообраќајна комуникација со поголемите населени места во државата бидејќи друга форма на јавен...

Левица: Дали камиони од Албанија нелегално вршат транспорт низ Македонија

Реакција на Левица – Сектор Сообраќај Не е тајна дека во Република Македонија на месечно ниво има над илјада регистрирани камиони кои вршат извоз на индустриски добра од Албанија во Македонија со цел да се задоволат потребите на македонската економија. Меѓутоа,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img