СОНК

Договорот за платите ги подели синдикатите – едни одобруваат друѓи ќе штрајкуваат

Договорот за платите, кој внесе поделби меѓу синдикатите, ќе се потпише во вторник. Десетпроцентен раст на платите од септември, К-15 од десет илјади денари до декември и нова методологија за пресметка на примањата врз основа на просечната плата од...

СОНК: Просветните работници остануваат дискриминирани

Синдикатот за образование најпрвин бара усогласување на платите врз основа на зголемувањето на минималната плата за 2023 година а потоа да се додаде планираното зголемување од 10%. Ова зголемување е предвидено во предложениот текст на Општиот колективен договор за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img