Симонов

Апасиев од Штип: Единствен бранител против бугарите во устав ќе биде Левица

Апел до граѓаните да заокружат 5 и да дадат што поголем број пратеници на Левица со цел да дадат поголема шанса на млади, неподмитливи луѓе во Собранието - ова е една од пораките на претседателот Апасиев, вечерва од Штип. ,,Целта...

Дури и новогодишните празници им се одземаат на работниците

Пишува: Александар Симонов, борец за социјална правда и член на ЦК на политичката партија Левица Работниците во маркетите се една од најексплоатираните работнички класи за кои не се знаело ни што е делник , нит што е празник, ни што...

Странските инвеститори и странските работници создаваат нова генерација на домашни стечајци

Пишува Александар Симонов – Координатор на Левица Сектор за надворешна политика, долгогодишен активист во областа на работничките права, во колумна за „Фокус“, откако Организацијата на работодавачи и актуелната власт најавија зголемување на квотите за странски работници. Ако мислевте дека капитализмот го заврши...

Симонов: Многупати сме украдени за пари – Овојпат нè крадат за животи

Пишува: Александар Симонов, Кооринаторот на Сектор за надворешна политика на политичката партија Левица и советник во општина Свети Николе Повикувањето на пресумпција на невиност е супер, ама не мислите дека некако сите се невини, и за Дурмо, и за Беса,...

Симонов: Ковачевски ги погази и Илинден и АСНОМ

Пишува: Александар Симонов, Кооринаторот на Сектор за надворешна политика на политичката партија Левица и советник во општина Свети Николе Какво себегазење и себеуништување па тоа е страшно - ЕУтаназија!!! Па не сме биле ни држава до 45'-та како што викаат нашите...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Протест на вработените во кумановска детска градинка поради недобиена плата

И покрај напорите не успеавме да добиеме објаснување од раководството на установата, ниту од Општина Куманово во што е...
- Advertisement -spot_img