Сарај

Левица: За општина Сарај законот за јазици не постои – ниту збор на македонски

Деновиве, поранешниот член на т.н „огнена група“ на ДУИ и градоначалник на општина Сарај - Блерим Беџети, на социјалните мрежи се пофали дека отсега седниците на советот на општина Сарај ќе се емитуваат онлајн со цел работата на советот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img