Проширување

БРИКС се проширува – шест нови држави ќе станат членки

Водачите на групата БРИКС ги поканија Саудиска Арабија, Иран, Етиопија, Египет, Аргентина и Обединетите Арапски Емирати да се приклучат, во потег чија цел е да го зголеми влијанието на блокот кој вети дека ќе биде водачот на „Глобалниот југ“. Експанзијата,...

Русија ја поддржува идејата за проширување на БРИКС

Русија соопшти дека со придружувањето на нови членки групата земји БРИКС дополнително ќе зајакне, јасно давајќи до знаење дека ја поддржува идејата за проширување на блокот кој покрај Русија го сочинуваат Бразил, Индија, Кина и Јужноафриканската Република. Москва таа група...

Доверлив документ на шведското претседателство: ЕУ се плаши дека проширувањето ќе ја чини многу пари

Интеграцијата на новите членки ќе зависи не само од исполнувањето на критериумите од земјите кандидатки, туку и од капацитетот на самата Унија да го продолжи и да го продлабочи сопствениот развој, вклучително и капацитетот за интеграција на нови членки,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img