Просечна плата

Пад на просечната плата во Македонија

Просечната нето-плата исплатена во ноември изнесува 38.359 денари. За еден месец има намалување од 484 денари, бидејќи октомврискиот просек е 38.843 денари. Тоа, упатуваат од Статистика, се должи, пред сѐ, на зголемувањето на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img