Приватизација

Слобода на избор? [Џозеф Стиглиц]

ФИСКАЛНАТА СТРОГОСТ, ПРИВАТИЗАЦИЈАТА и пазарната либерализација беа трите столбови содржани во предлозите на Вашингтонскиот консензус во текот на 1980-те и 1990-те. Политиките на Вашингтонскиот консензус беа креирани за да дадат одговор на реалните проблеми во Латинска Америка и во...

Левица: Приватизацијата на ХЦ Чебрен е еднакво на национално предавство!

Соопштение на политичката партија Левица Одлуката на Владата за грчка компанија да го добие стратешкиот проект Чебрен е поразителна и штетна за целокупата енергетска независност на Македонија! Локацијата која се дава на странски инвеститор е последната сериозна позиција за изградба...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Исмаил: Зошто Пендаровски и Силјановска бегаат од Ванковска?

Фејзбук статус на Реџеп Исмаил - Хактан, потпретседател и кандидат за пратеник во ИЕ 1 на политичката партија Левица Зошто...
- Advertisement -spot_img