Отворено писмо до работниците

Отворено писмо до работниците (1918)[Владимир Мајаковски]

Другари,Пожарите на војната и револуцијата ги опустошија нашите души и нашите градови. Како догорени костури стојат палатите на довчерашната раскош. Разрушените градови ги чекаат новите градители. Револуцијата ги искрчи чворнатите корења на ропството. Голема сеидба ја чека народната душа. Вам,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img