Опасен отпад

Дали Св. Николе ќе добие опасен отпад?

Деновиве Локалниот огранок на општина Св. Николе при политичката партија Левица како и советникот во општина Св. Николе од редовите на Левица произнесоа шокантни информации дека во општината се спрема отварање на депонија со опасен отпад. Фејзбук статус на...

Левица: Гори опасен отпад на депонијата Буково – молк од Пецаков и Тозиевски

Реакција на политичката партија Левица Веќе втор ден гори депонијата Буково лоцирана покрај патот Охрид - Ресен. Запален е токсичен пластичен отпад, а темниот облак ја обви Преспанската котлина и стигна до туристичкиот центар Отешево. Депонијата Буково е една од црните...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img