обновливи извори

Куба ќе инсталира 2.000 мегавати струја во 92 фотоволтаични соларни паркови

Суверенитетот во производството на електрична енергија зависи од користењето на обновливите извори на енергија - се вели во нивното известување. Куба планира до 2028 година да инсталира 92 фотоволтаични соларни паркови со капацитет да генерираат 2.000 мегавати (MW) енергија (повеќе...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img