НОВ

Проглас до целиот македонски народ

ДО ЦЕЛИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД! ДО СИТЕ ЧЕСТИТИ МАКЕДОНЦИ! Братја,живееме во едно најсудбоносно време. Ретко кога во нашата и европејската историја стануеле оваквиа промени, кои можат да се упоредат само со продируењето на германските варвари у некогашната Римска империја и со продируењето...

На денешен ден Кичево стана првиот ослободен град во Македонија од фашистичкиот окупатор

Соопштение на Левица – ЛО Кичево По повод 11 Септември, Денот на ослободување на Кичево, претставник на ЛО Левица Кичево положи свежо цвеќе во Спомен костурницата Кале. На денешен ден, 11 Септември, по капитулацијата на Италија, во Втората светска војна, партизанските...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img