Никоб

Агенции за обезбедување – злосторнички здруженија?

Јавна тајна е дека, покрај наводните заложби на владата за унапредување на стандардот на граѓаните, работничките права на вработените во приватниот сектор кои се утврдени со закон воопшто не се почитуваат. Но можеби најлошиот дел е тоа што работниците...

Левица: НИКОБ не исплатува редовно плати и додатоци на работниците

Реакција на Левица - Трудов сектор Агенцијата за обезбедување на која и доделија тендери за обезбедување на државни објекти во вредност од 2 МИЛИОНИ ЕВРА неможе да обезбеди плати за работниците. НИКОБ - Компанија која е позната благодарение на непочитување на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img