Невработеноста во Германија на рекордно ниво

Невработеноста во Германија на рекордно ниво

Според сите аспекти, најголемата европска економија се соочува со значителни предизвици во обидот да се врати на патот на опоравување од сегашната криза. Прогнозата на Институтот за истражување на пазарот на труд (ИАБ) предвидува дека бројот на невработени во...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img