Невработеност

Невработеноста во Германија на рекордно ниво

Според сите аспекти, најголемата европска економија се соочува со значителни предизвици во обидот да се врати на патот на опоравување од сегашната криза. Прогнозата на Институтот за истражување на пазарот на труд (ИАБ) предвидува дека бројот на невработени во...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Тамара Јованов: Што значи живот во продолжена сиромаштија?

Пишува: Тамара Јованов – Апасиева –  Професорка на Економскиот факултет на Универзитетот „Гоце Делчев“ – во Штип  Што значи живот...
- Advertisement -spot_img