НАТО агресија

Најмладите жртви на НАТО агресијата

Мета на авионите на НАТО во 1999 година не беа само воени цели. На мета биле и патишта, мостови и цивилни објекти. Позади тоа останаа урнатини, страдања и жртви. Меѓу загинатите имало и деца. Во 78 дена бомбардирање загинаа...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img