насилство

Пациенти тепале болнички персонал во болниците Демир Хисар и Бардовци

Персоналот во Психијатриската болница „Скопје” не може да воспостави ред во примањето на терапија од страна на пациентите. Народниот правобранител Насер Зибери на прес-конференција ги презентираше податоците од Годишниот извештај на Национален превентивен механизам. Народниот правобранител во текот на 2022 година...

14 темелни точки на фашизмот

Политичкиот теоретичар Lawrence Britt, анализирајќи ги фашистичките режими на Хитлер, Мусолини и Франко издвоил 14 темелни точки на фашизмот. Но се поставува критичко прашање дали фашистички режими се само тие и дали истите се појавиле одеднаж од нигде никаде, или пак...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img