Насилство во психијатриски болници

Левица со осуда на насилството во психијатриските болници во Македонија

Во време кога современата терапија промовира инклузија на лица со аутизам, случајот во психијатриската болница во Демир Хисар, каде 17-годишно дете беше скандалозно врзано за кревет и претрпе рани и модринки, изазва огорчување и негодување. Здравствениот сектор во Македонија, кој...
- Advertisement -spot_img

Latest News

На нозе цела ноќ!

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Повторно пролет, повторно вриење на крв и бунт, повторно...
- Advertisement -spot_img