Нацизам

Срамот во ООН за Македонија продолжува – Фрчковски гласаше „против“ на резолуцијата за борба против фашизмот и нацизмот

Во Генералното собрание во ООН, со 112 гласови „ЗА“, беше усвоена нацрт-Резолуција за ,,Борба против глорификација на нацизмот, неонацизмот и другите практики кои придонесуваат за поттикнување на современите форми на расизам, расна дискриминација, ксенофобија и нетолеранција“. Претставникот на Македонија...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Во НАТО – по секоја цена?

Пишува: Претседателскиот кандидат на политичката партија Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Немав...
- Advertisement -spot_img