Национализација

Државната ЕСМ да ја преземе лиценцата од ЕВН Хоум

Деновиве повторно е актуелна темата за законската обврска - Универзалниот снабдувач со електрична енергија да ја објави цената за потрошувачите, што во суштина ништо нема да смени во однос на формирањето и утврдувањето на цената. Целта на овој спин...

Левица: Енергетската криза е предизвикана од монополот на приватниот капитал

Граѓаните во континуитет се жртви на самоволието на ЕВН, преку постојано покачување на цените на електричната енергија и монополот кој го поседува оваа компанија на македонскиот пазар. Дополнително, од ПРОФИТЕРСКОТО работење на ЕВН се жалат и граѓаните и фирмите...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img