Н.Р Кина

Кинеската економија со енормен раст на БДП

Кина забележа годишен раст на БДП од 5,2% во првите три квартали од 2023 година, што укажува на постојан и стабилен напредок, според официјалните податоци објавени во средата, јави агенцијата Анадолија. Според Шенг Лајјун, заменик-шеф на Националното биро за статистика,...

Кина воведува ограничување на извозот на материјали за производство на чипови

Кина ќе воведе дозволи за извоз на група производи од метал кои се користат во произвоството на полупроводници, најави кинеското Министерство за трговија, со што ќе се засили напнатоста во трговските односи со Вашингтон во технолошкиот сектор. Мерките за контрола...

Европската Унија сака да соработува со Кина

Европската Унија во петокот заклучи дека сака да соработува со Кина врз основа на еднакви пазарни услови.– Европската Унија и Кина остануваат важни трговски и економски партнери и ЕУ ќе се стреми да обезбеди еднакви пазарни услови, така што...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img