Мустафа Тамими

Смртта на еден Палестинец [Џонатан Полак]

Мустафа Тамими фрлаше камења. Без пардон и понекогаш бестрашно. Не само на тој ден, туку речиси секој петок. Тој си го криеше лицето. Не поради страв од затворската ќелија, која тој ја запозна интимно, туку за да си ја...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img