Минимална кошница

Македонија со најниска минимална плата на Балканот

Македонија се соочува со предизвикот на одржување на минималната плата на ниски нивоа во споредба со другите земји од регионот. Наскоро, минималната плата ќе се зголеми, но ќе остане во рамките на најнивните во сравнение со соседите. Во Хрватска, моментално...

Еден функционер со неговата плата покрива три синдикални минимални кошнички

Минималните трошоци на едно четиричлено семејство во април изнесувале 49.384 денари. Најмногу пари или 19.224 денари биле потребни за храна и пијалоци, како и за домување (13.423 денари), велат од ССМ. Инфлацијата на граѓаните им изела 5681 денар ,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img