Михаил Бакунин

Моќта ги корумпира и најдобрите [Михаил Бакунин]

Државата не е ништо друго, освен легална, регулирана и систематизирана доминација и експлоатација. Ќе се обидеме да го демонстрираме ова преку истражување на последиците од владеење на малцинството врз масите, колку и да сакате да е тоа малцинство интелигентно...

Организацијата на Интернационалата (1869)[Михаил Бакунин]

Масите се општествената моќ, или, барем, суштината на таа моќ.  Но на нив им недостигаат две работи со цел да се ослободат од омразените услови кои ги угнетуваат: образование и организација. Овие две работи претставуваат: денес, реалните основи на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img