ЛО Куманово

Левица: Учениците од ДСУ „Киро Бурназ“ оставени без училишни клупи и столови

Втор месец од новата учебна година учениците на ДСУ “Киро Бурназ” - Куманово наставата ја следат онлајн од дома. Покрај старите проблеми, учениците учебната година да ја завршат без учебници, истите сега се принудени наставата да ја следат без маси...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img