Лица со посебни потреби

Левица со осуда на насилството во психијатриските болници во Македонија

Во време кога современата терапија промовира инклузија на лица со аутизам, случајот во психијатриската болница во Демир Хисар, каде 17-годишно дете беше скандалозно врзано за кревет и претрпе рани и модринки, изазва огорчување и негодување. Здравствениот сектор во Македонија, кој...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img