Личеновски

Импозантен мозаик на Личеноски пропаѓа заради негрижа на власта

Еден од најзначајните мозаици „Илинденско востание“ во велешкото село Крушје, изработен од доајенот на македонската ликовна уметност, Лазар Личеноски со години е оставен на забот на времето и пропаѓа. За пропаѓањето на овој мозаик поранешни жители на Крушје со...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img