Крсто Коњушки

Отворено писмо до Крсто Коњушки [Бојан Зафировски]

Отворено писмодо слугата на бугарските фашистички окупатори,врховистичкиот војводаКрсто Коњушки Народен предавнику,Тешка е и мачна положбата на македонскиот народ, безработица, беда и умирањето за парче леб предвреме тера во гроб илјадници луѓе. За сето ова е виновна Хитлеровата банда и нејзините...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img