Класна борба

Марио Јанески: Друго оружје да се спротиставиме на нашите класни непријатели освен Левица немаме

„Во денешниот свет, младите несразмерно се оптоварени со сите зла на капитализмот. Оттаму, се прашувам, работи ли овој систем кон колективното ослободување на масите или е обликуван од сопствените интереси на капиталистичката буржоазија? Капитализмот, другари, се потпира на неговата...

Обединета борба на класна основа – причината зошто, за ЦИА и ФБИ, Црните Пантери беа државен непријател број еден

Во ерата пост-граѓанските права, се појави милитантно движење на Црната моќ, или движење за ослободување на црнците, со формирање на Партијата на Црниот Пантер за самоодбрана во 1966 година. Инспирирана од Малколм Икс и другите меѓународни водачи, црнци интелектуалци,...

Дипломата како трофеј на класната борба

Пишува: Јоана Манојловска, заменик координатор на земјоделски сектор при политичката партија Левица Диплома е хартија која си ја платил со последните пари од твојот џеб, работејќи за странските капиталистички (да не кажам робовладетелски) фирми за време на твоите студентски денови....

Како го достигнавме дното

Пишува Виолета Аврамовска - Советник од Левица во Советот на Општина Охрид Додека двете олигархиски партии СДС и ДПМНЕ, како и нивните традиционални коалициски партнери, познатите борци за човекови права, интегративците од ДУИ, ни продаваат магла и ни ја раскажуваат...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img