Катерина Јовановска

Јовановска: Вработените во ЈСП не смеат да зависат од внатерпартиските интереси на советничките групи

Денеска разговараме со најгласната советничка во Советот на Град Скопје, Катерина Јовановска која доаѓа од редовите на политичката партија Левица за актуелните теми поврзани со проблемите во ЈСП. Помина една година откако во советот на град Скопје не беше поддржана...

Левица донираше компјутери за деца од социјално ранливи категории

Левица преку нејзиниот социјален сектор  се приклучи кон акцијата “Донирај компјутер”. За таа намена членовите донираа користени компјутери, лаптопи, тастатури и друга ИТ опрема, кои денес координаторката на Социјалниот сектор на Левица – Катерина Јовановска ги донираше во најблиската продавница на...

Обезбедени средства за дневен центар за лица со попреченост во Скопје по иницијативата на Левица

Говор на советничката Катерина Јовановска од Левица во Советот на Град Скопје: ,,Како што знаете, по Иницијатива на советничката група на Левица, која беше изгласана од овој Совет - за отварање на дневен центар за лица со попреченост. Таа беше...

Левица: Пратениците на СДС/ДПМНЕ не изгласаа зголемување на додатокот на лицата со попреченост (видео)

Прес-конференција на координаторот на социјалниот сектор при политичката партија Левица - Катерина Јовановска за одбиените предлог-закони на Левица за лицата со попреченост „Пратениците на Левица поднесоа предлог-измени на ДВА закони, со кои ќе се унапредеа паричните додатоци на лицата со попреченост и двојно...

Јовановска: Левица поднесе предлог-измени на два закони за подобрување на правата на лицата со попреченост (Видео)

Прес-конференција на координаторката на Сектор социјала при Левица и советничка во град Скопје, Катерина Јовановска: „Оваа владејачка гарнитура нема политичка волја ниту да ги слушне, а уште помалку да ги реши проблемите на лицата со попреченост! Левица како политичка партија секогаш ги...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img