Карл Кауцки

Социјализмот и демократијата [Карл Кауцки]

Интересите на работничката класа бараат демократија не помалку од што бараат социјализам. Работништвото може да го стекне првото побрзо отколку второто, зашто останатите работни класи, како занаетчиите и селаните, како и многу интелектуалци, се исто така заинтересирани за развојот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img