камерен состав „ПЕЈИЌ”

Концерт на камерниот состав „ПЕЈИЌ” во КИЦ

На концертот на камерниот состав „ПЕЈИЌ” Ќе можете да чуете дела од : Бах, Бургмилер, Гранадос, Де Фаља- Лорка, Бизе, Гонзалез, Белафронте и Богдан ПејиќИзведуваат :Теодора Пејиќ - мецосопранБогдан Пејиќ - гитараБожидар Пејиќ - виолончелоКонцертот ќе се одржи на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img