Идеолошка хегемонија

Религијата: Клучен дел на идеолошката хегемонија на владеачката класа

Пишува: Кристијан Димков Има премногу дефиниции за тоа што е религија и речиси ниту една не е сеопфатна. Најконцизната дефиниција за тоа што е религија доаѓа од Федерик Фер што вели:”Религијата е нај компрехесивен и интензивен систем на вредности позната...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img