Функционери

За народот трошки, за функционерите ново покачување од 500 евра

Зголемувањето на платите на именуваните и избраните функционери за 78% во мај минатата година претставуваше само почеток на новата низа социјални неправди нанесени од страна на однародената владеачка елита врз обичниот народ. Имено, деновиве е најавено ново покачување на...

Во новата година највисоките функционери ќе земаат плата и до 3,000 евра

Од нова година, 1060 функционери во Македонија ќе добијат 400 евра зголемување. Тие во март оваа година, со амин од Уставниот суд добија рекордно покачување од 78 %. Со новото зголемување од 400 евра, благодарение на тоа што коефициентите на...

Покачувањето на платите на функционерите ги остави бебињата без пелени?

Дали е вистина дека во Буџетот нема пари за зголемените плати на функционерите за неверојатни 70 проценти, па се крати од секаде од каде што може да се крати, вклучително и од парите за исплата на породилните отсуства? Ова прашање...

Левица бара намалување на платите на функционерите

Соопштение на политичката партија Левица ЛЕВИЦА ПРЕКУ АВТЕНТИЧНО ТОЛКУВАЊЕ БАРА НАМАЛУВАЊЕ НА ФУНКЦИОНЕРСКИТЕ ПЛАТИ Денес, пратениците на Левица во македонското собрание поднесоа Барање за давањеавтентично толкување до претседателот на Собранието - Талат Џафери.Со Одлуката на Уставниот суд, со која платите на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Содомизирани до смрт: Се појавуваат приказни за тортура во израелската база Сде Тејман

Шокантната тримесечна истрага на Њујорк Тајмс откри грозоморни детали за злоупотреба, тортура и малтретирање на Палестинците кои се чуваат...
- Advertisement -spot_img